DENK, de rijzende ster

Tunahan Kuzu op z'n voordeligst

DENK, een rijzende ster aan het politieke firmanent. Ik was van plan eens lekker verbaal los te gaan op die jongens, maar dat is lastiger dan het lijkt. Er is zoveel mis met die partij in opkomst dat je niet eens weet waar te beginnen. Ik ga het toch proberen.

Die zetelrovers hebben half bekend Nederland opgebeld, want ze hadden een celebrity nodig om de lijst (mede) te trekken én te duwen. De eerste die ja zei was… Sylvana! Mijn lieve vriendin! Peter R(aaskal) de Vries heeft bedankt, dat weten we, maar wie-o-wie hadden ze al geprobeerd voordat ze bij een gewezen TMF omroepster met sterallures uitkwamen? Zou Frans Bauer ook geweigerd hebben? Bonny St. Claire? We zullen het nooit weten en dat is misschien maar beter ook.

Ze willen herstelbetalingen voor nakomelingen van slaven, die door onze voorouders van tig generaties geleden onheus bejegend zijn. Een beetje teveel van het goede, want we hebben ze al een land en een handvol eilanden gegeven die uit hun voegen barsten van de mineralen, gas en olie (plus het nodige hardhout dat z’n gewicht inmiddels in goud waard is). Geen dank voor het verjagen of vermoorden van de inheemse bevolking, trouwens. Daarbovenop hebben ze nog honderden miljoenen, zo niet miljarden, van Nederland gekregen om er een soort van democratie van te maken. Al die rijkdom is natuurlijk in een beperkt aantal verkeerde zakken terecht gekomen, zoals te doen gebruikelijk in die regio, dus nu willen ze nog meer, om het via een of ander racisme-is-foei fonds in weer andere, maar niet minder verkeerde zakken terecht te laten komen

Ze willen die lieve Zwarte Piet (daar heb je ‘m weer, kan het ook niet helpen) afschaffen. Ze willen werkgevers allochtonenquota opdringen, want die weigeren sollicitanten die getooid in een bontkraag op een scooter komen solliciteren. Liederlijke racisten die een lesje geleerd moet worden, net als elke andere Nederlander die het in zijn hoofd haalt met een roomblanke huid rond te lopen. Met al die standpunten is hun missie, naar eigen zeggen, om de verschillende bevolkingsgroepen met elkaar te verbinden. Opdat het gansche Nederlandsche volk hand in hand blijmoedig door de straten van het multiculturele paradijs zal dansen. Succes ermee, jongens. Jelui geeft alvast het goede voorbeeld.

Hun relatie met de media is op z’n minst “gespannen” te noemen. In feite is er geen krant meer waarmee ze willen praten, behalve Istanbul Daily. Elke kritische noot (en je hoeft echt niet diep te graven om die te formuleren, zie hierboven) wordt afgedaan als demoniseren en/of karaktermoord en wordt daarom bestraft met een ijzig stilzwijgen. Die ene die er niet uitziet als een dwergdracula heeft zo enorm dom en opzichtig gefraudeerd met een zorginstelling dat zelfs de Volkskrant er niet meer onderuit kon komen en zich gedwongen voelde om daar enige vraagtekens bij te zetten. Özturk was niet voor commentaar bereikbaar. Joh.

Ze hebben duidelijk een aantal trucjes afgekeken van onze volgende minister-president, Gekke Geert, want ze slaan net zo lomp en onbehouwen om zich heen als hij. Een van de leden heeft zich zelfs laten blonderen. Maar met chargeren, polariseren en op de spits drijven alleen kom je er niet. Dat lijken ze te vergeten, helaas. Geert doet het beter, want wat je ook van die clown mag denken, die heeft tenminste een sluitend verhaal. Dat mis ik bij die grote DENKers. Nogmaals helaas, want ik sluit niet uit dat ondanks dat het een doorzichtig, lomp, hypocriet, verongelijkt en aantoonbaar frauduleus gezelschap is, ze toch een passend electoraat zullen vinden en na de volgende verkiezingen met een zetel of drie, vier de tweede kamer in zullen walsen.

Hoewel ik me nu al verheug op het vooruizicht van de fitties tussen Sylvana en de peroxide Leider, zou het zoveel leuker zijn geweest als ze wat meer in hun mars gehad zouden hebben. Ze hebben een gat in het Nederlandse politieke landschap gevonden dat er om schreeuwde gevuld te worden, maar ze zijn niet in staat om daar met intelligentie in te springen. Zonde.

home menu chevron_right chevron_left