Rapper boef

Bontkraagje

Ik had eigenlijk een vilein stukje over Rappertje Boefje willen schrijven. Helaas maakte ik de fout om me eerst een beetje in 'm te verdiepen. Ik "kende" hem alleen van horen zeggen. Had ik het daar maar bij gelaten...

Hij ziet er best wel snoezig uit, met dat vlassige baardje en die snor die maar niet door wil komen. Maak je geen zorgen, lieverd. Als je later groot bent komt het helemaal goed. Dan heb je een echte snor, net als je moeder.

Je kan zo'n jongen wel helemaal de grond in schrijven, maar daar zou ik me toch een beetje rot over voelen. Hij heeft het brein van een gekookte garnaal, dus veel weerwoord kun je niet van 'm verwachten. Hem verbaal afslachten zou zoiets zijn als een kleuter een trap onder z'n hol verkopen.

Bovendien heeft ie het al moeilijk genoeg: de ene na de andere radio-DJ wil 'm niet meer draaien. 't Is me een raadsel waarom ze dat eerst wel wilden, want die klereherrie is niet om aan te horen, maar goed. Best wel zielig. Hoe moet ie nu z'n doekoes verdienen? Toch niet werken, zeker? God zij met de werkgever die die halve gare 's morgens in de schaftkeet aantreft.

Hij doet zo z'n best. En iedereen is tegen 'm! De hoeren die hem een lift gaven, zijn manager en Ali B. die eisen dat hij publiekelijk door het stof gaat en die witte kut-DJ's die zijn gejengel niet meer willen draaien. Het is niet eerlijk.

Goed, het is niet echt handig om vanuit je vrome, Islamitische achtergrond vrouwen, die na twee uur 's nachts niet aan een tuigje uitgelaten worden maar gewoon vrij rondlopen (!), te veroordelen. Niet handig om die vrouwen daarom hoeren te noemen en al helemaal niet handig om dit te doen als je je vrome, Islamitische achtergrond blijkbaar even bent vergeten, omdat je naar eigen zeggen straallazarus was.

Maar kunnen wij dat rukkertje dat echt kwalijk nemen? Moet dat überhaupt nog? Hij heeft sorry gezegd, dus ik zou zeggen: zand erover. Een kuub of twintig, graag, en goed aanstampen.

home menu chevron_right chevron_left